Aktiv žena SNSD-a Brčko posjetile Spomen-područje Donja Gradina i manastire Moštanica i Osovica - nula49.com
spot_img
spot_img

Aktiv žena SNSD-a Brčko posjetile Spomen-područje Donja Gradina i manastire Moštanica i Osovica

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dvjesto pedeset članica Aktiva žena brčanskog SNSD-a posjetilo je Spomen-područje Donja Gradina, najveće stratište srpskog naroda i dio koncentracionog logora Jasenovac, formiranog za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske, u Drugom svjetskom ratu.

U stravičnim mukama u ovom logoru život je izgubilo 700 000 nevinih žrtava, muškaraca, žena i djece uglavnom Srba, Jevreja, Roma i antifašista.

Prilikom posjete Spomen-području Donja Gradina, predsjednica Aktiva žena Slobodanka Ćurčić je sa sveštenstvom položila vijenac stradalima, a potom je uslijedila zajednička molitva za pokoj duša ovih nevinih žrtava.

Svoje putovanje, članice aktiva su nastavile ka čuvenom manastiru Moštanica, jedanom od najljepših i najznačajnijih manastira u Republici Srpskoj. Manastir Moštanica se nalazi na 12 kilometara južno od centra Kozarske Dubice u šumovitom području planine Kozare i rječice Moštanice.

Nakon manastira Moštanica putovanje je nastavljeno u manastir Osovica, koji datira iz 16. vijeka. Nalazi se na području opštine Srbac, okružen netaknutom prirodom planine Motajica i predstavlja pravo duhovno i kulturno blago Republike Srpske.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Slobodanka Ćurčić je ovom prilikom rekla da posjeta manastirima Moštanica i Osovica nije bila samo putovanje, već pravo duhovno iskustvo.

„Ova sveta mjesta su pravo blago Republike Srpske i osjećamo se privilegovano što smo imali priliku da ih posjetimo i osjetimo njihovu duhovnu energiju, a u narednom periodu ćemo, kao što to već činimo godinama, organizovati još ovakvih putavanja za naše čanove“, poručila je Ćurčićeva.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img