spot_img
spot_img

Akcija Štit II u Brčkom: Zaplijenjeni narkotici, telefoni, marke i forinte

spot_img
spot_img

Provodeći planske istražne mjere i radnje na sprečavanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 28.07.2023. godine po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva „ŠTIT II“.

Akcija je provedena radi dokazivanja da je više osumnjičenih lica počinilo krivično djelo „Neolaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 232. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Tokom akcije izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Brčko distrikta BiH, a izvršeni pretresi četiri lica, šest stambenih objekata, jednog vozila i jednog motocikla i tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: jedan kilogram i 502,536 grama opojne droge „Marihuana“, dvije drobilice, jedna digitalna vaga, šest komada mobilnih telefona, novac raznih apoena u iznosu od: 16.740 konvertibilnih maraka, 3.455 evra 11150,00 HUF i 30 hrvatskih kuna, zatim razna dokumentacija i drugi predmeti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U prostorije Policije privedeno je ukupno šest lica nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su slobode lišena četiri lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 232. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, dok je za jednim licem raspisana potraga.

Lica llišena slobode će uz Ivještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img