Акција Штит II у Брчком: Заплијењени наркотици, телефони, марке и форинте - nula49.com
spot_img
spot_img

Акција Штит II у Брчком: Заплијењени наркотици, телефони, марке и форинте

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Проводећи планске истражне мјере и радње на спречавању организованог криминалитета и неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су дана 28.07.2023. године по наредбама Основног суда Брчко дистрикта БиХ и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, провели акцију кодног назива „ШТИТ II“.

Акција је проведена ради доказивања да је више осумњичених лица починило кривично дјело „Неолаштена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 232. став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Током акције извршени су претреси на пет локација на подручју Брчко дистрикта БиХ, а извршени претреси четири лица, шест стамбених објеката, једног возила и једног мотоцикла и том приликом пронађено и привремено одузето: један килограм и 502,536 грама опојне дроге „Марихуана“, двије дробилице, једна дигитална вага, шест комада мобилних телефона, новац разних апоена у износу од: 16.740 конвертибилних марака, 3.455 евра 11150,00 HUF и 30 хрватских куна, затим разна документација и други предмети у вези са извршењем наведеног кривичног дјела.

У просторије Полиције приведено је укупно шест лица над којима је извршена криминалистичка обрада, након чега су слободе лишена четири лица због основа сумње да су починили кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 232. став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, док је за једним лицем расписана потрага.

Лица ллишена слободе ће уз Ивјештај о извршеним кривичним дјелима бити предата у даљу надлежност Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img