Akcija “Spavač”: U Brčkom pronađena marihuana, pištolj, municija…

Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (20.09.2017. godine) u ulici Mehmedagića u Brčkom proveli akciju kodnog naziva “SPAVAČ”.

Naime, tokom večernjih sati policijski službenici su postupili po prikupljenim operativnim saznanjima, da tri lica posjeduju i vrše prodaju opojne droge “marihuane” i duvana, na području Brčko distrikta.

- Reklama -

Lica su locirana i na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, nad istima je izvršen pretres, kao i pretres stana i vozila koje su koristili.

Tokom pretresa, uz korištenje službenog psa za detekciju narkotika, pronađena je i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”,  jedan pištolj, pištoljska i puščana municija, te preko 100 kilograma rezanog duvana.

U prostorije policije, na kriminalističku obradu, pozvana su tri lica nakon čega je lice sa inicijlima S.S. rođen 1955. godine sa područja Brčkog, lišeno slobode.

Zbog osnova sumnje da je lice S.S. počinio krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. i krivično djelo “Nedozvoljena trgovina” iz člana 261. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime