spot_img
spot_img

Акција “Лисац”: Ухапшен инспектор полиције Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img

У акцији кодног назива „Лисац“ Полиција Брчко дистрикта ухапсила је синоћ инспектора Јединице криминалистичке полиције Брчко дистрикта БиХ чији су иницијали Ј. Ј. (45) због кривичног дјела из области корупције.

Горан Писић, шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ рекао је данас новинарима да је приликом претреса и хапшења у возилу и на локацијама које је користио овај полицијски службеник пронађено и одузето 16.000 КМ, три војне пушке, четири мобилна телефона и муниција разног калибра.

– Пронађени предмети везани су за кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћена, а у везу са примањем мита и других облика користи – рекао је Писић додајући да је кривично дјело почињено на штету женске особе Р.Р. (59) са подручја Бијељине.

Ухапшени полицијски службеник биће данас предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Акција „Лисац“ спороведена је по наредби Основног суда Брчко у сарадњи са полицијском управом Бијељина и у координацији са Тужилаштвом Брчко дистрикта и Окружног тужилаштва Бијељина.

Писић је истакао да је ова акција резултат активности које Полиција Брчко дистрикта и Јединица за професионалне стандарде спроводе у посљедње двије године у циљу сузбијања корупције у властитим редовима.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img