spot_img
spot_img

Акција “Цер”: Осумњиченима притвор у трајању од мјесец дана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступајући по приједлозима Тужилаштва Брчко дистрикта Основни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор за четворо лица, ухапшених прије три дана, због сумње да су се на простору Дистрикта бавили незаконитом набавком и продајом опојних дрога.

Након што су откривени и примјеном посебних истражних радњи надзирани од мјесеца фебруара, већи број осумњичених је у уторак, 24.9.2019. године, лишен слободе у оквиру полицијске акције кодног назива ЦЕР. Тужилаштво Дистрикта испитало је тринаесторо осумњичених, који су након акције спроведени овој институцији, а за њих шесторо поднијело је приједлог Основном суду Дистрикта за одређивање притвора. Приједлог је поднесен због опасности од бјекства или понављања кривичног дјела, а за одређен број осумњичених и због могућности утицаја на свједоке, саучеснике и прикриваче. Суд је дјелимично прихватио приједлог Тужилаштва, па је осумњиченима Д.Ш. (30), Н.Х. (25), А.Б. (25) и Б.Ф. (52) одредио притвор у трајању од мјесец дана, док се за лица Д.М. (24) и М.И. (24) огласио мјесно ненадлежним. О приједлогу за одређивање притвора за ова лица одлучиват ће надлежни суд у Орашју.

Тужилаштво спроводи истраге против укупно 23 лица због основа сумње да су, од средине прошле године, на подручју Брчко дистрикта и сусједних опћина, путем организираних група, вршили незакониту набавку марихуане и амфетамина и њихову продају већем броју лица. Већа количина ових опојних дрога пронађена је и одузета у уторак, током претреса осумњичених, објеката и возила које користе, заједно са средствима за прецизно вагање и паковање, новцем од продаје и аутоматским оружјем.

По одређивању притвора организаторима група Д.Ш. и Б.Ф. и њиховим најближим посредницима, Тужилаштво у сарадњи с Полицијом Дистрикта, у оквиру континуиране борбе против наркокриминала, наставља интензивну истрагу неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога (кривичног дјела из члана 232 став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) у овом предмету. Поред тога, истрага против Д.Ш. води се и због напада на службено лице у обављању послова сигурности (кривичног дјела из члана 353 став (1) Кривичног закона) извршеног приликом његовог лоцирања. Органима кривичног гоњења двоје осумњичених недоступно је усљед бјекства, те је за њима покренута полицијска потрага.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img