spot_img
spot_img

Акција ЦЕР: Одређен притвор осумњиченом З.М. који се налазио у бјекству

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта Основни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор З.М. (31) због сумње да је у организираној групи, откривеној у акцији ЦЕР, вршио незакониту набавку и продају опојних дрога.

Хапшење З.М. извршено је у уторак, 8. октобра, послије 15-одневног бјекства, усљед чега се укупан број притворених лица након ове акције повећао на седам. У међувремену је, наиме, коначно потврђена и одлука о одређивању притвора организатору групе Д.Ш. (30) и његовим сарадницима.

Подсјетимо, након што су откривени и примјеном посебних истражних радњи надзирани од мјесеца фебруара, већи број осумњичених за незакониту набавку и продају опојних дрога лишен је слободе 24. септембра у оквиру полицијске акције кодног назива ЦЕР. За шесторо њих Тужилаштво Дистрикта је одмах након испитивања предложило одређивање притвора усљед опасности од бјекства, понављања кривичног дјела и због могућности утицаја на свједоке, саучеснике и прикриваче, а једнако је поступило и у случају З.М. након његовог хапшења. Њему је по овом приједлогу рјешењем Основног суда Дистрикта изречена мјера притвора у трајању од мјесец дана.

С друге стране, притвор у истовјетном трајању коначно је одређен и према Д.Ш. (30), као организатору једне од група, те њеним члановима Н.Х. (25) и А.Б. (25) будући да су жалбе, поднесене у њихово име због наводних повреда права на одбрану у притворском поступку, одбијене. Иначе, у притвору се од раниије налазе и Б.Ф. (52), Д.М. (24) и М.И. (24), па се број лица притворених након спроведене акције ЦЕР, а усљед недавних процедуралних радњи у правосуђу Дистрикта, повећао на седам.

Тужилаштво, у сарадњи с Полицијом Дистрикта, наставља интензивну истрагу овом предмету против двадесет троје лица, те више организираних група. Истрага се спроводи због основа сумње да су се, од средине прошле године, на подручју Дистрикта и сусједних опћина, бавили незаконитом набавком марихуане и амфетамина и њиховом продају већем броју лица. Значајне количине ових опојних дрога пронађене су прошлог мјесеца током претреса осумњичених, објеката и возила које користе, заједно са средствима за прецизно вагање и паковање, новцем од продаје и аутоматским оружјем.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img