spot_img
spot_img

NiP o epidemiološkoj situaciji: Vlast ne osjeća brigu prema građanima

Published:

spot_img

Povodom trenutne epidemiološke situacije u Brčko distriktu, saopštenjem za javnost danas su se obratili iz Naroda i pravde.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

U proteklih 7 dana na prostoru Brčko distrikta BiH, kada je riječ o virusu „kovid-19“ ukupno zaraženih osoba je 1.026, a preminulih 7 osoba. Među tih 1.026 pomenute zaražene osobe je veliki broj djece, kojima je pored narušenog zdravstvenog stanja, narušeno i obrazovanje s obzirom da po informacijama imamo slučajeva i gdje su cijela odjeljenja u izolaciji, te slučajeva da u pojedinim školama ne mogu se održati časovi zbog nedostatka kadra, odnosno nastavnika koji su ili zaraženi ili u izolaciji.

Prema informacijama koje svakodnevno kruže gradom, zabrinutost roditelja je zapravo samo njihova lična zabrinutost, jer vlast ni po kom osnovu ne osjeća brigu prema građanima, a naročito maloljetnim licima.

U svim obrazovnim ustanovama broj zaraženih i lica koja su u izolaciji je u naglom porastu, međutim niko od nadležnih ne reaguje.

Zašto vlast ne poduzima apsolutno ništa po pitanju ovog? Smatramo da najveću odgovornost za ovakvo stanje treba snositi Vlada te da hitno treba da poduzmu potrebne mjere kako bi se na bilo koji način stanje poboljšalo.

Sigurnost građana treba biti na prvom mjestu i ne dozvoljavati ovakve nepoželjne situacije koje našim građanima ulijevaju nepovjerenje.

Apelujemo prije svega na Vladu Brčko distrikta BiH, Odjeljenje za zdravstvo a zatim i Odjeljenje za obrazovanje da što prije reaguju te uvedu potrebne mjere kako bi se spriječio gori scenario po naše građane.

Služba za odnose s javnošću
Narod i pravda

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img