spot_img
spot_img

НиП о епидемиолошкој ситуацији: Власт не осјећа бригу према грађанима

spot_img
spot_img

Поводом тренутне епидемиолошке ситуације у Брчко дистрикту, саопштењем за јавност данас су се обратили из Народа и правде.

Њихово саопштење преносимо у цјелости:

У протеклих 7 дана на простору Брчко дистрикта БиХ, када је ријеч о вирусу „ковид-19“ укупно заражених особа је 1.026, а преминулих 7 особа. Међу тих 1.026 поменуте заражене особе је велики број дјеце, којима је поред нарушеног здравственог стања, нарушено и образовање с обзиром да по информацијама имамо случајева и гдје су цијела одјељења у изолацији, те случајева да у појединим школама не могу се одржати часови због недостатка кадра, односно наставника који су или заражени или у изолацији.

Према информацијама које свакодневно круже градом, забринутост родитеља је заправо само њихова лична забринутост, јер власт ни по ком основу не осјећа бригу према грађанима, а нарочито малољетним лицима.

У свим образовним установама број заражених и лица која су у изолацији је у наглом порасту, међутим нико од надлежних не реагује.

Зашто власт не подузима апсолутно ништа по питању овог? Сматрамо да највећу одговорност за овакво стање треба сносити Влада те да хитно треба да подузму потребне мјере како би се на било који начин стање побољшало.

Сигурност грађана треба бити на првом мјесту и не дозвољавати овакве непожељне ситуације које нашим грађанима улијевају неповјерење.

Апелујемо прије свега на Владу Брчко дистрикта БиХ, Одјељење за здравство а затим и Одјељење за образовање да што прије реагују те уведу потребне мјере како би се спријечио гори сценарио по наше грађане.

Служба за односе с јавношћу
Народ и правда

 

 

spot_img
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img