spot_img
spot_img

Брчко: Усвојен ребаланс буџета у износу већем од петнаест милиона КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта одржала је данас треће ванредно засједање на којем је, на предлог Владе, усвојила први ребаланс овогодишњег буџета у износу од 15.635.143, 28 KM, након чега укупан буџет Дистрикта износи 253.863.104,28 KM.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је на овај начин одговорено на примједбе грађана које су исказане кроз јавну расправу о предлогу буџета за 2021. годину, а које су се, прије свега, односиле на набавку сензора за мјерење нивоа шећера у крви за шта је обезбијеђено 200.000 КМ, као и 2.200.000 КМ за реализацију подстицаја из 2020. године.

Он је истакао да је ребаланс усвојен уз широку подршку, укључујући и афирмативно изјашњавање посланика опозиције.

„Не постоји идеалан акт, али морамо имати у виду чињеницу да је буџет за 2021. годину прављен у специфичним условима, односно условима пандемије вируса корона, да су избори били завршени у вријеме када jе буџет требало упућивати у скупштинску процедуру, да је донесен и у примјени нови Закон о буџету што су све околности које су утицале на то да добијемо мањкав предлог буџета који треба поправити“, рекао је предсједник Милић.

Градоначелник Брчког Есед Кадрић рекао је да је на овај начин обезбијеђено 1.200.000 КМ за стамбено збрињавање грађана из борачких категорија, да је обезбијеђен новац за исплату преосталих 20 одсто подстицаја у пољопривреди из прошле године и да је капитални буџет увећан за више од 10.000.000 КМ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img