spot_img
spot_img

Одржана трећа јавна расправа о предлогу буџета Брчко дистрикта БиХ за 2021. годину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Трећа јавна расправа о предлогу буџета Брчко дистрикта за 2021. годину, у износу од 238.227.961 КМ, одржана је у суботу 20. фебруара у великој сали Дома културе.

Потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Иво Филиповић рекао је да је одзив грађана на све три јавне расправе био добар, да су предлози били конструктивни и да се углавном односе на област инфраструктуре.

„Увијек се, кроз Комисију води рачуна о томе да се изађе у сусрет и ријеше проблеми грађана. Сигуран сам да ћемо успјети да прерасподијелимо одређена средства по захтјеву грађана“, истакао је Филиповић.

Предсједавајући скупштинске Комисије за буџет Срђан Блажић подсјетио је да се овогодишњи буџет креирао по новом Закону о буџету Брчко дистрикта БиХ и да неће бити повећања утврђених прихода.

„Оно што ми као Скупштина у сарадњи с Владом Брчко дистрикта можемо да урадимо јесте да покушамо да уштедимо на расходовној страни, прије свега, на материјалним трошковима и грантовима. Сигуран сам да ће уштеда бити и на бруто платама и накнадама, а онда та средства преусмјерити на капитални дио буџета“, рекао је Блажић.

Блажић је истакао да очекује да ће буџет Брчко дистрикта БиХ за 2021. годину бити усвојен до краја марта.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img