33. redovna sjednica Skupštine zakzana za 12. septembar

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su se danas da se 33. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu 12. septembra 2018. godine s početkom u 10 časova.

– Uvažavajući činjenicu da će to biti vrijeme zvanične izborne kampanje dogovorili smo se da sadržaj dnevnog reda ne bude opterećen mogućnošću vođenja političke rasprave koja bi predstavljala političku promociju bilo koje stranke u Parlamentu – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine, i dodao da je dogovoreno da se sljedeća redovna sjednica održi nakon opštih izbora u BiH. On je istakao da se utvrđeni dnevni red 33. redovne sjednice Skupštine odnosi na nekoliko životnih pitanja, prvenstveno utvrđivanja javnih interesa u oblasti gradnje puteva kako bi Vlada mogla da vrši pripreme za realizaciju projekata izgradnje i asfaltiranja ulica.

- Reklama -

Na 33. redovnoj sjednici Skupštine novi članovi Vlade će položiti zakletvu, a razmatraće se i Informacija o Dokumentu okvirnog budžeta Brčko distrikta BiH za period 2019–2021. godina kao i Informacija o realizaciji kapitalnog projekta izgradnje vodovodne mreže na potezu Brod – Malezijski put.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime