spot_img
spot_img

30. сједница Скупштине: Спорт у првом плану

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта је на 30. редовном засједању , у првом читању, усвојила нацрте закона о допуни Закона о спорту и о измјенама и допунама Закона о удружењима и фондацијама Брчко дистрикта.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да ће се допуном Закона о спорту и измјенама и допунама Закона о удружењима и фондацијама Брчко дистрикта, направити кључне измјене које ће омогућити да спортски колективи добију средства која заслужују чиме би се поправила тренутна ситуација у спорту на простору Дистрикта.

Додатном финансирању спорта, каже Милић, требало би да допринесу и измјене Закона о порезу на добит Брчко дистрикта којим би се у ове активности, кроз пореске олакшице, укључила и привреда.

„Вјероватно ће услиједити још једна измјена Закона о порезу на добит на начин да се донације у спорту, у висини до 10 одсто у односу на приходе, рачунају као нека врста пореске олакшице и на тај износ се неће плаћати порез. Ја се надам да ће то бити стимуланс за привреду да се укључи у финансирање спорта“, појаснио је Милић.

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу у Влади Дистрикта Перо Гудељевић рекао је да ће овим измјенама кроз донације бити омогућено финансирање трошкова електричне енергије, интернета и слично, удружењима грађана и спортским колективима, јер то није било дозвољено новим Законом о буџету Дистрикта који је ступио на снагу прошле године.

У првом читању усвојени су и нацрти закона о измјени Закона о Дирекцији за финансије Брчко дистрикта и о допунама Закона о јавној имовини, док су у другом читању усвојене измјене и допуне Закона о правним лицима која оснива Брчко дистрикт.

Договорено је да јавна расправа о предлогу ребаланса буџета Брчко дистрикта за 2022. годину у износу од 37.327.763,39 КМ, који је ушао у скупштинску процедуру, буде одржана 21. септембра. Опширније о осталим тачкама дневног реда на www.skupstinabd.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img