spot_img
spot_img

281 милион КМ: Све спремно за усвајање буџета Дистрикта за наредну годину

spot_img
spot_img

Буџет Брчко дистрикта БиХ за наредну годину, оквирно пројектован на 281 милион марака, ове седмице требао би ући у процедуру коначног скупштинског усвајања.

„Запримили смо више од 700 амадмана а већина се односи на различите инфраструктурне пројекте међу којима предњаче рјешавање питања водо и електро снабдијавања, те санације и изградње путне инфраструктуре“, рекао је члан скупштинска Комисије за буџет Сенад Османовић.

Иначе за прерасподјелу средстава у погледу амандманског дјеловања у овом тренутку резервисано је око пет милиона марака, прецизирао је Османовић, уз очекивање да буџет буде усвојен крајем текућег мјесеца.

„Парламентарна већина је усагласила готово све ставке новог буџета. Комисија је сасвим отворена и за разматрање евентуалних додатних амандмана који могу пристизати од стране грађана до саме сједнице, а од овлаштених предлагача и на самом засједању, вјерујем да неће бити значајних застоја у усвајању, те да ће буџет бити усвојен у посљедњој декади текућег мјесеца“, прецизирао је Османовић. То практично значи, да ће и ове, као и претходне године, буџет бити усвојен у складу са законом, односно до конца текуће, за наредну годину.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img