spot_img
spot_img

27.855.000,00 КМ: Одобрен први ребаланс буџета за ову годину

spot_img
spot_img

На данас одржаној 49. редовној сједници, Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрила је Одлуку о ребалансу прорачуна Брчко Дистрикта БиХ за 2022. годину у износу од 27.855.000,00 КМ.

Ово је новинарима саопштење градоначелник Есед Кадрић који је на конференцији за медије подсјетио да су средства из ребаланса, између осталог, планирана за потицај у пољопривреди, за експропријацију те за повећање средстава за смјештај студената у студентске домове.

„Потребно је истакнути да смо се опредијелили да осигурамо донацију за утрошак електричне енергије активним потрошачима из категорије домаћинства у виду новчаног трансфера према ЈП „Комунално Брчко“ како бисмо дали подршку да у овом времену силних поскупљења и субвенционирали струју домаћинствима. У сурадњи с овим предузећем направићемо одређене критеријуме за реализацију тих средстава и сматрамо како ће овај вид подршке имати значајан ефекат“, казао је градоначелник Дистрикта Есед Кадрић.

За подручје спорта и функционисање спортских колектива предвиђено је додатно издвајање средстава од 1.000.000,00 КМ ради санирања негативних посљедица с којима су се суочили спортски колективи у протеклој години. Ребалансом су обухваћена средства којим ће се супституирати љекари који се налазе на специјализацији, односно запослење младих љекара до њиховог повратка.

„Настављамо са подршкама у финансирању Завода за планирање, пројектирање и развој Брчко дистрикта БиХ, Радио-новинску издавачку установу „Радио Брчко“ као и за Развојно-гарантни фонд, односно Јединице за имплементацију међународних пројеката. У овом приједлогу стоји трансфер према Фонду здравственог осигурања за набавку сензора за мјерење шећера за особе обољеле од дијабетеса“, додао је Кадрић.

У измјене прорачуна уврштена су средства за програм субвенционисања дијела камата за куповину прве некретнине, реконструкцију одјела педијатрије, изградњу недостајућих спортских дворана за основне школе.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img