spot_img
spot_img

239.163.267 КМ: Усвојен буџет Брчко дистрикта за 2022. годину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је, на седмом ванредном засједању, буџет Дистрикта за 2022. годину у износу од 239.163.267 КМ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да се према новом Закону о буџету одређена горња граница прихода не може мијењати у другом читању, да су због тога скупштинска Комисија за буџет и Влада заједно направиле око седам милиона марака уштеда и да је највећи дио тих уштеда преусмјерен на пројекте комуналне и путне инфраструктуре за које постоје услови за брзу реализацију.

„Дирекција за финансије Брчко дистрикта дала je процјену прихода и врло брзо ће се испоставити да ћемо након завршног рачуна имати вишак прихода над расходима. Очекујем да то буде више милиона марака, чак и десет милиона марака. То ће створити солидну базу за ребаланс буџета већ у првом кварталу наредне године“, истакао је Милић.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић рекао је да је усвајањем буџета у законски предвиђеном року Влади омогућено да континуирано ради и већ од почетка нове фискалне године измирује све обавезе за ту годину.

На седмој ванредној сједници усвојени су и: Закон о извршењу буџета Брчко дистрикта за 2022. годину по хитном поступку, Одлука о располагању јавном имовином путем специјалне погодбе као и Одлука о утврђивању јавног интереса за Брчко дистрикт БиХ – изградња индустријског колосијека од жељезничке станице Брчко Ново до Луке Брчко.

Ванредној сједници претходио је први наставак 17. редовног засједања на којем је Скупштина дала сагласност на Финансијски план Фонда здравственог осигурања за 2022. годину, затим на измјену Финансијског плана за 2021. и на Одлуку о распореду вишка прихода на расходима за 2020. годину ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“, те Финансијски план и План рада Завода за запошљавање, као и на Финансијски план Развојно-гарантног фонда за 2022. годину.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img