spot_img
spot_img

Лавице вицешампионке Купа Републике Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У другом полуфиналу КУП-а Републике Српске, одиграном у субору 12. фебруара, кошаркашице КК „Лавови“ Брчко савладале су екипу „Леотар 03“ из Требиња и тако оствариле пласман у велико финале КУП-а Републике Српске, гдје су их чекале искусне кошаркашице ЖКК „Орлови“ из Бањалуке, које су претходно побиједиле ОКК „Феникс“, такође из Бањалуке.

У првом полувремену игре са Требињкама, публика у спортској дворани Обилићево у Бањалуци видјела је велику и скоро изједначену борбу, док је до потпуног преокрета игре дошло у другом полувремену у којем су кошаркашице Леотара трпиле снажан пресинг и јаку одбрану Лавица, те је утакмица окончана резултатом:

ЛЕОТАР 63 – ЛАВОВИ 78
(19:18, 17:21, 13:20, 14:19)

Најефикаснија у екипи Лавова била је Инес Бабић са 20 поена, а успјела је да ухвати и 8 лопти. Сјајну партију пружиле су и Мирела Халиловић са 19 поена и 13 скокова, Ива Каришик 16 поена и 8 скокова, капитен Милица Ђокић 9 поена, 8 асистенција и чак 15 скокова!

„У прво полувријеме смо, нажалост, ушли лагано, супротно ономе како смо планирали. У другом полувремену смо промијенили одбрану и то нам је донијело побједу. Цијела екипа је у том другом дијелу одрадила свој дио посла, увијек неко од играчица искочи у поентерском смислу, али првенствено је одбрана вечерас донијела побједу“, изјавио је након утакмице тренер Лавица Александар Ближњаковић.

У финалном сусрету КУП-а Републике Српске, одиграном у недјељу 13. фебруара, Лавице, које су први пут учествовале на завршном турниру КУП-а, састале су се са освајачицама претходних пет КУП-ова, те до сада непоражном екипом у Премијери лиги БиХ, која се такође такмичи у WАБА лиги – екипом ЖКК “Орлови” Бања Лука.

Лавице нису успјеле да пруже довољан отпор противницама, које су већ у првој четвртини направиле значајну резултатску предност која им је омогућила да у наставак уђу још растерећеније. Са друге стране, Лавице није служио ни шут, те је побједник практично одлучен већ након првог полувремена утакмице.

“Ми смо лоше ушле у утакмицу, у другом полувремену показале смо нешто бољу игру. Надам се да ће моја екипа још играчки напредовати, ово је једно велико искуство за нас, а као награда је дошао и пласман на финални турнир КУП-а Босне и Херцеговине”, изјавила је након финалне утакмице капитен Милица Ђокић.

Финална утакмица КУП-а Републике Српске завршена је резултатом:

ОРЛОВИ: 89 – ЛАВОВИ: 59
(22:10, 28:9, 21:18,18:22)

“Орлови су екипа коју је врло тешко добити. Ова медаља је сребро, али је у овом тренутку за нас као злато, јер је екипа коју водим јако млада, има просјек од 18 година и дјевојке су покушале, колико су то у овом тренутку биле у могућности, да пруже отпор искусним Орлицама, којима овом приликом честитам на освајању пехара и желим им много среће и у наставку домаће лиге и европског такмичења”, рекао је тренер Ближњаковић.

Александар Ближњаковић је и овом приликом дао шансу свим дјевојкама у тиму да забиљеже минуте на паркету и у оквиру КУП такмичења, а највише поена у финалној утакмици уписале су Инес Бабић и Ива Каришик са по 12 постигнутих поена.

Сребрене медаље кошаркашицама и стручном штабу КК “Лавови” Брчко у дворани Обилићево испред Министарства породице омладине и спорта у Влади Републике Српске уручио је господин Драган Вуковић.

Освајачи медаља су: Милица Ђокић, Валентина Дошић, Тамара Шаренац, Мирела Халиловић, Сара Ђокић, Адна Окић, Ива Каришик, Инес Бабић, Ана Ђокић, Јелена Лазаревић, Ксениа Вукић, главни тренер Александар Ближњаковић и Сањин Видовић као помоћни тренер.

Пласманом у финале КУП-а Републике Српске кошаркашице Лавова оствариле су пласман на Финални турнир КУП-а Босне и Херцеговине, на коме ће учествовати и кошаркашице Орлова, као браниоци трофеја из прошле сезоне, а остала два учесника биће позната до краја фебруара. Финални турнир КУП-а Босне и Херцеговине на распореду је 5. и 6. марта.

Кошаркашице Лавова већ наредног викенда, тачније у суботу, 19. фебруара, настављају такмичење у Премијер лиги Босне и Херцеговине, гдје их, у оквиру 15. кола, очекује нови наступ пред бањалучком публиком у дуелу против екипе Младог Крајишника.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img