spot_img
spot_img

“Ženski vremeplov”: Saradnja Istočnog Sarajeva i Brčkog kao lekcija iz humanosti

spot_img
spot_img

Dana 17. 3. 2023. godine u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održana je predstava „Ženski vremeplov“ autora Vesne Stanišić, Sandre Lalić Zupur, Vesne Rkman i Maje Čolaković.

Predstava je izazvala buru emocija kod publike i nikoga nije ostavila ravnodušnim, naročito što su se učenici iz dvije škole udružili i pod sloganom „Zajedno za Miloša“ dali svoj doprinos u prikupljanju pomoći za Miloša Božovića.

Svojim tekstom i dobrom učeničkom glumom predstava je oživjela mnoge znamenite žene koje su svojim velikim djelima zadužile ljudski rod. Predstava je nastala kao rezultat međuškolske saradnje učenika i nastavnika JU Prve osnovne škole iz Brčkog i JU Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Istočnog Sarajeva. Učenici su sa svojim nastavnicama predstavu pripremali u okviru dramske sekcije u obje škole i dan prije premijere po prvi put se sastali i napravili dvije mješovite glumačke grupe.

Prva grupa predstavila se publici u Istočnom Sarajevu, a druga grupa će se u okviru obilježavanja dana Brčko distrikta publici predstaviti 24. 3. 2023. godine u Domu kulture sa početkom u 17.00 časova.

Projekat je relizovan uz podršku Kabineta gradonačelnika, predsjednika Skupštine grada gospodina Siniše Milića i Udruženja roditelja Jelenka Voćkić.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img