Ženske reprezentacije BiH i Hrvatske danas u Brčkom od 18:00

Seniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se u Brčkom gdje se spremaju za prijateljski dvomeč sa Hrvatskom.

Naše seniorke su već odradile tri treninga na stadionu FK Lokomotiva u Brčkom, a utakmica je igra večeras u 18:00 časova.

- Reklama -

Selektorka Samira Hurem o ovoj reprezentativnoj akciji kaže: „Cilj u ove dvije utakmice nam je da provjerimo sve igračice koje smo pozvali, jer ima tu nekoliko novih. Gradimo tim i to će nam ovaj put biti važnije od rezultata jer želimo da do kvalifikacija imamo jasnu sliku na koga možemo da računamo. S tim u vezi sve pozvane igračice će imati minutažu, a do kvalifikacija bismo trebali imati još ovakvih provjera kako bismo bili spremni za zvanične utakmice.“

Na ovo okupljanje zbog lakših zdravstvenih problema nije mogla da se odazove Mejrema Medić, te je naknadno poziv dobila mlada Minela Gačanica, igračica mostarske Emine.

„Gačanica je prvi put u seniorskom timu. Skrenula je pažnju na sebe dobrim igrama u klubu, posebno u finalnoj Kup utakmici. Ona je još uvijek mlada i pratimo njene igre, a u budućnosti možemo više očekivati od ove talentovane fudbalerke“, kaže Hurem.

Prvi meč između BiH i Hrvatske će biti odigran na stadionu „Lokomotive“ večeras u 18:00 sati, a ne u 17:00 kako je prvobitno bilo planirano.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime