spot_img
spot_img

Западнохерцеговачки кантон одбио поштовати наредбу о полицијском сату у ФБиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Наредба Кризног штаба Министарства здравства ФБиХ којом се ограничава кретање грађана у времену од 23 до 5 сати ујутро наредног дана не вриједи за подручје Западнохерцеговачком кантону, одлучиле су власти у том кантону.

“Наиме, након проглашења стања несреће у Западнохерцеговачком кантону управљање акцијама заштите и спашавања људи и материјалних добара преузео је Кантонални штаб цивилне заштите. Подсјећамо да је на приједлог Кантоналног штаба на 64. сједници одржаној 27. септембра 2020. године, Влада Западнохерцеговачког кантона, донијела је Одлуку о проглашењу стања несреће на подручју овог кантона проузроковане ширењем заразне болести коронавируса COVID-19“, наводе из Цивилне заштите овог кантона те наводе како су једини кантон у Федерацији БиХ прогласили стање несреће.

Они наводе како на темељу чланка 6. Правилника о устројству и начину рада Кризног штаба Федералног министарства здравства, а на темељу којега је донесена наведена Наредба између осталог стоји “Кризни штаб, у већим инцидентним ситуацијама које представљају озбиљну пријетњу здрављу људи у одређеној заједници, управља и координира радом здравствених установа и приватних здравствених радника”.

“Наведене активности Кризни стожер проводи до момента када надлежна тијела Федерације и кантона прогласе стање природне или друге несреће на територију Федерације, односно подручју жупаније, а када улогу управљања акцијама заштите и спашавања преузимају федерални, односно кантонални штабови цивилне заштите у складу с Законом о заштити и спашавању људи и материјалних добара од природних и других несрећа”, наводе они.

Подсјећамо, Кризни штаб ФБиХ објелоданио је прекјуче нове мјере, а једна од њих је ограничено кретање становништва, односно полицијски сат који ће бити на снази од 23:00 до 5:00. Одлука је ступила на снагу јуче.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img