spot_img
spot_img

Вулин: И Џаферовић и Курти једу српски хлеб, ваљда нас зато толико мрзе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић гази званични став БиХ да је Косово и Метохија дио Србије онда када оде код Аљбина Куртија и обећа сарадњу са лажном државом Косово, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

“Онај ко би да комада Србију, тешко може да објасни зашто друге земље не би могле да промене границе, а посебно БиХ”, рекао је Вулин у писаној изјави која је достављена Срни.

Он је у осврту на састанак Џаферовића и Куртија поручио да је тешко поштовати државу која не поштује своје органе и своју званичну политику.

Вулин је истакао да, уколико званична политика у БиХ не обавезује бошњачког члана Предсједништва БиХ, како ће онда обавезати српског члана и “једном када буде изабран” хрватског члана Предсједништва БиХ.

“И Џаферовић и Курти једу српски хлеб, ваљда нас зато толико мрзе. Надам се да ће ЕУ и међународна заједница брзо осудити Џаферовићево угрожавање мира и стабилности у БиХ и региону”, навео је Вулин.

Премијер привремених приштинских институција Ајлбин Курти рекао је у разговору са председавајућим Предсједништва Босне и Херцеговине Шефиком Џаферовићем, да је “неопходан опрез због веза Русије и Србије”.

“Морамо да наставимо да показујемо солидарност и подржавамо ослободилачку борбу украјинског народа и да будемо на опрезу против широких и дубоких веза између Руске Федерације и Србије”, казао је Курти, који је са Џаферовићем разговарао на маргинама Делфи економског форума у Атини.

Џаферовић: Без сагласности у БиХ о признању Косова

Џаферовић је казао да у БиХ не постоји сагласност свих политичких актера о признавању косовске независности.

Џаферовић сматра да то “не би требало да буде разлог за спречавање унапређења сарадње између грађана Косова и БиХ, као и већи степен комуникације између званичника који, већ дуже заједно учествују на мултилатералним регионалним платформама”.

Џаферовић је, преноси агенција Андадолија, са Куртијем разговарао о актуелној ситуацији у региону Западног Балкана, са нагласком на импликације “руске агресије против Украјине”.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img