Vlasnik ZU Moja Apoteka zaražen koronavirusom

Vlasnik ZU Moja apoteka, Strahinja Kujundžić pozitivan je na koronavirus i trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji, te je dobrog zdravstvenog stanja, saopštili su u ZU Moja apoteka.

Kako su dodali, Kujundžiću je pozitivnost na ovaj virus utvrđena početkom prošle sedmice.

„Istina je da se Kujundžić u četvrtak 05.marta vratio sa godišnjeg odmora iz inostranstva, kada uredbe o obaveznoj izolaciji nisu bile donesene. Međutim, nakon javljanja prvih simptoma prehlade i činjenicom da je doputovao iz EU, savjesno se javio nadležnim institucijama gdje se podvrgao testiranju, nakon čega mu je određen karantin i utvrđen COVID 19. Sve osobe i poslovni saradnici sa kojima je bio u kontaktu, od povratka sa puta do pojave prvih simptoma, obaviješteni su, te se trenutno nalaze u izolaciji, shodno propisima, dobro se osjećaju i nemaju simptome virusa”, saopštili su u u ovoj ustanovi.

Istakli su da je svrha ovog saopštenja, izbjegavanje raznih neistinitih navoda, koji su se, kako dodaju, pojavili na društvenim mrežama I putem nekoliko medija,

“Smatramo da je bilo neophodno upoznati javnost sa činjenicama, kako bi se trenutna situacija prestala zloupotrebljavati protiv Kujundžića lično, kao i protiv zdravstvene ustanove čiji je vlasnik. Ukoliko se klevete i lažni navodi budu i dalje plasirali u javnost, bićemo primorani da podnesemo krivičnu prijavu, te da istinitost istih dokazujemo na sudu”, upozorili su u ZU Moja apoteka.

Dodali su da smatraju da ćemo zajedničkim snagama, poštujući zakone i odredbe Vlade RS i Štaba za krizne situacije uspješno prevazići proglašenu vanrednu situaciju i spriječiti širenje virusa korona u našoj zajednici.

“ Kao i do sada, bićemo na usluzi naših građana i truditi se da u potpunosti odgovorimo njihovim potrebama i zadacima koje nalaže naša struka, te profesionalna i lična odgovornost”, navode uovoj zdravstvenoj ustanovi.

Takođe su demantovali navode o poskupljenju usluga I medicinskih maski u ‘Mojim apotekama’, te su istakli da su obezbjedili višestruke količine medicinskih maski I prije pojave koronavirusa u RS.

“Međutim, novonastalom situacijom rasprodate su sve količine u nenadano brzom roku, a u skladu sa nabavnim cijenama ranije pomenutih zaliha.

Bitno je istaći da je situacija sa nestašicom maski nešto što je zadesilo čitav region, te da su se kasnije “sporne” cijene formirale u skladu sa ulaznim cijenama dobavljača. Kao potvrdu za ovu tvrdnju posjedujemo zapisnike tržišne inspekcije koja je obišla mnoge naše poslovne jedinice u više gradova i opština, te utvrdila da su cijene ispravno kreirane”, saopštili su u ZU Moja apoteka.

 

 

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime