spot_img
spot_img

Власник “Виолете” гради хобит камп

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Петар Ћорлука, власник Виолета групе, највеће регионалне творнице хигијенских потрепштина, од недавно и власник творнице кекса и вафла Ласта Чапљина, посљедњих година све сувереније улази и у туристичку браншу.

Ћорлука је потврдио купњом хотела Хрватска, кампа Ураниа те на прољеће ове године и хотела Мирјам у Макарској. Уз ову рецентну аквизицију, хотел Мирјам, чији је власник од априла 2022.године и с чијим је пословањем, каже, изузетноо задовољан, најзанимљивија инвестиција овог Груђанина о којој се већ годинама говори јест тзв. туристичко насеље на подручју Билошевца, пише Макарска Данас.

Тачније, Ћорлука тамо жели градити својеврсни хобит камп, зелене, луксузне и самоодрживе земунице које по опису који нам је изнио иду према све популарнијем глампингу.

Недавно је имао састанак с градоначелником Зораном Пауновићем, а херцеговачки предузетник открио је у кратким цртама о чему се ради.

“Изнио сам градоначелнику своје виђење инвестиције, а то је да нам није до бетонизације и апартманизације те да нам профит није на првом мјесту. Желимо Макарској донијети нову туристичку вриједност, јер Макарска је дефинитивно преизграђена и недостаје јој капацитета високе квалитете. Раније смо комуницирали како бисмо градили хотел с пет звјездица, али одустали смо од тога, Макарској не треба још један велики хотел с пет звјездица, за који уосталом треба осигурати и висококвалитетну радну снагу. Стога смо се окренули другој идеји. Желимо градити нешто на еколошким основама и да притом то буде врло високе квалитете и луксузно, а смјештајни капацитети никако неће бити велики, не идемо на то. И све маслине које су на том земљишту остављамо, циљ је да сачувамо природу”, испричао је Ћорлука.

По просторном плану на овој је зони, како истиче, могуће и једно и друго, и хотел и камп, с тим да градска управа има посљедњу ријеч.

Што се тиче хотелског смјештаја, тај ће дио, како каже, задовољити с хотелом Мирјам. Додаје да су позитивна искуства и из Урание у Башкој Води гдје су само реновирали собе за сада.

“Радимо истраживања стално и долазимо до закључка да је то неки смјер у туризму који се свиђа гостима”, нагласио је Ћорлука алудирајући на кампове намјесто великих хотелских објеката.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img