spot_img
spot_img

Ватра прогутала више од 15 милиона КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Велики пожар захватио је данас бијељинско предузеће “Мега-дрво”, чији власник каже да је штета настала у погонима, према првим процјенама, већа од 15 милиона КМ.

Остојић је навео да у пожару изгорјела комплетна производња намјештаја, техничка припрема, производња масивних плоча и једна сушара, док преосталих још 20 сушара и магацин нису захваћени пожаром.

“До пожара је дошло када сам највише страховао, викендом, кад нема пуно људи, око шест часова у једном погону па се проширио на други, трећи и четврти”, рекао је Остојић за Срну.

Прецизирао је да је то око 15.000 до 20.000 квадратних метара површине објеката у којима су се налазиле машине чије цијене достижу и милионске цифре. Пожар су гасили ватрогасци из Бијељине, Угљевика, Лопара, Јање.

“Али у оваквим ситуацијама у дрвној индустрији кључно је првих пет – десет минута, послије, када ухвати, то је као барут, дрво је то, све је суво”, појаснио је Остојић.

Остојић је рекао да су га већ звали и понудили помоћ предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац, те представници бијељинске градске управе, док је начелник општине Лопаре Радо Савић лично дошао са сарадницима, као и начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић, а ту су биле и екипе полиције, инспектори, ватрогасци и друге службе.

Остојић каже да је предузеће осигурано прије четири-пет година и да је осигурање сваке године обнављано.

“Иста цифра је била, тако да сада по овим новим цијенама не можемо ни пола опреме набавити за тај новац, ако буде у реду са тим осигурањима”, истакао је Остојић, те додао да је највеће питање како сачувати 350 запослених.

Старјешина бијељинске Ватрогасне територијалне јединице Миле Спасојевић рекао је да су ватрогасци ставили под контролу пожар. Он је додао да су бијељински ватрогасци гасили пожар свим расположивим средствима и људством, у помоћ су им притекле и колеге других општина, а ангажоване су и цистерне предузећа “Бијељина-пут”.

 

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img