spot_img
spot_img

Валентина Вујичић и Слађана Тодић искључене са факултета

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Студенткиње Валентина Вујичић и Слађана Тодић, које су биле изложене медијској хајци због објава на приватном профилу на “Инстаграму”, искључене су са Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија Универзитета у Сарајеву.

Одлуку о искључењу на три године донијела је Дисциплинска комисија за дисциплинску одговорност студената на Универзитету у Сарајеву, саопштено је са Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија.

У саопштењу се наводи да је Комисија изрекла најстрожу дисциплинску мјеру прописану одредбама Статута Универзитета у Сарајеву.

Раније је декан тог факултета Јасмин Ахић рекао да Вујичићевој и Тодићевој неће бити дозвољен испис са факултета док се не заврши дисциплински поступак против њих, а који је покренут након сазнања о догађају на друштвеним мрежама.

Валентина Вујичић и Слађана Тодић изложене су медијској и хајци својих колега и других из Федерације БиХ јер је једна од њих на личном профилу на “Инстаграму” објавила фотографију са подигнута три прста, а друга фотографију генерала Војске Републике Српске Ратка Младића.

Тужилаштво БиХ је против њих формирало предмет и затражило материјал од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Након ових дешавања, директор Безбедносно-информативне агенције Србије Александар Вулин понудио је да оне наставе школовање на академији за безбједност у Београду. Најављено је да ће оне бити стипендисти Србије и имати смјештај у студентском дому у Београду, а да ће остатак финансијског дијела њиховог школовања носити предузеће “Сарајево-гас”, као предузеће Владе Републике Српске.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img