spot_img
spot_img

Ускоро у функцији: Отвара се амбуланта породичне медицине у Корају

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У кабинету начелника општине Лопаре одржан је састанак начелника Раде Савића и његових сарадника са делегацијом општине Челић коју је предводио начелник Адмир Хрустановић.

Тема разговора је била стављање у функцију амбуланте породичне медицине у Корају.

– У претходном периоду урађена је реконструкција амбуланте у Корају и разговарали смо да заједнички два дома здравља из Лопара и Челића крену за мјесец дана у опслуживање те амбуланте – саопштио је Савић.

Он је навео да ће домови здравља направити споразум о сарадњи да би становништво у Корају било покривено примарном здравственом заштитом, како осигураници који се лијече преко Фонда здравственог осигурања Републике Српске, тако и они који се лијече преко Завода здравственог осигурања и реосигурања Федерације БиХ.

– Становништво Кораја и села који му гравитирају имају сигурно потребу за амбулантом која функционише и то је сасвим оправдано – изјавио је Савић.

Начелник општине Челић Адмир Хрустановић је изразио наду да ће амбуланта у Корају, уз помоћ општина Лопаре и Челић, ускоро почети са радом.

– Договорили смо даље активности и дали подршку реализацији пројекта „Виа Мајевица“ у коме учествује пет општина – рекао је Хрустановић.

Он нагласио да су договорене и даље активности у повратничким мјестима у двије сусједне општине.

– Подржан је и приједлог начелника општине Лопаре да свака два мјесеца имамо сусрете или у канцеларијама општина или на терену, у повратничким мјестима у општини Челић или у општини Лопаре – рекао је Хрустановић.

Аида Ждралић Пашић, директор Дома здравља Челић је изразила задовољство сарадњом између општина Лопаре и Челић у циљу отварања и оспособљавања амбуланте Корај.

– Мислим да ће овај пројекат, за наше заједничке пацијенте, уродити плодом и да ће бити успјешан – додала је Ждралић Пашић.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је саопштио да је почетак рада амбуланте у Корају предвиђен за 1. фебруар наредне године и да ће установа обезбиједити, за почетак један дан у седмици, доктора и медицинског техничара да раде у тој амбуланти за пацијенте који су осигураници Фонда здравственог осигурања Републике Српске за које услуге пружа Дом здравља Лопаре. За осигуранике Завода здравственог осигурања и реосигурања Федерације БиХ, за које услуге пружа Дом здравља Челић, установа из Лопара ће уступити просторије у амбуланти у Корају тако да ће запослени из здравствене установе Челић такође пружати своје услуге од 1. фебруара.

– Договорили смо се да крај ове године и јануар сљедеће године искористимо за набавку медицинске опреме која ће се користити за рад амбуланте породичне медицине у Корају – нагласио је Нешковић.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img