Ученицима и наставницима забрањени мобилни телефони - nula49.com
spot_img
spot_img

Ученицима и наставницима забрањени мобилни телефони

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ученици и наставници Основне школе “25. новембар” у Великој Кладуши неће моћи користити мобилне телефоне током извођења наставе, чиме је ова школа до сада прва и једина на подручју Унско-санског кантона која је увела овакво правило.

Директорица ове образовне установе Велдина Алибегић каже како је оваква пракса одређена правилником о кућном реду који је усвојен на школском одбору.

“Морам да кажем да смо то усвојили још прошле године, али до сада смо били флексибилни и не тако ригорозни. Ове године одлучили смо другачије, па ученици телефоне могу дати наставнику на чување или их искључити и ставити у торбе. Овај правилник важи и за наставнике, изузев у оним случајевима када се уређај може користити у сврху наставног процеса”, каже Алибегићева. Додала је како имају подршку већине родитеља, те сматра како су оваквом мјером на добром путу.

“Многи родитељи кажу да им је ово нека врста помоћи, јер они сами нису смогли снаге да забране или ограниче својој дјеци употребу телефона. Сматрамо да ће ова мјера допринијети да се ученици више социјализирају и друже међусобно, јер је њихов фокус увијек био на телефонима и нису се могли фокусирати на наставне садржаје. То су били и наши кључни разлози за овакву одлуку”, казала је она.

Поменуту основну школу у Великој Кладуши ове школске године похађа 538 ученика сврстаних у 26 одјељења, а у прве разреде успјели су уписати 68 ђака, што је више него у претходној години.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img