spot_img
spot_img

У Кантону Сарајево могуће увођење рестрикција за невакцинисане

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Премијер Кантона Сарајево Един Форто рекао је данас да Кризни штаб Кантона Сарајево тражи увођење рестриктивних мјера за невакцинисане у овом кантону.

Како је рекао Форто, Кризни штаб им је препоручио да нико у КС у установе чији је власник кантон не може ући без доказа о примљеној бар једној дози вакцине, доказа о прележаној инфекцији корона вирусом или негативног ПЦР теста.

– Кризни штаб захтијева рестриктивне мјере, а влада ће на сљедећем састанку, који ће се одржати можда већ у понедјељак, расправљати о њиховом усвајању. Моје лично мишљење ја да су рестриктивне мјере неопходне за оне људе који мисле да је у реду да долазе у радно окружење невакцинисани и нетестирани – казао је Форто.

Нагласио је да је и у свијету 95 посто оних са тежом клиничком сликом већином невакцинисано.

Форто је додао да би се ове мјере могле односити и на улазак у све објекте који су у већинском власништву Кантона Сарајево.

Слично правило примјењује се у многим земљама широм Европе и то је један од начина да се људи мотивишу на вакцинисање, али и смањи ширење корона вируса међу онима који би могли имати тешке и фаталне посљедице јер немају никакву заштиту, пише Кликс.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img