spot_img
spot_img

Тужилаштво утврдило да дјечак у Грачаници није силован

spot_img
spot_img

У вези са пријављеним догађајем из Грачанице у којем је учествовало четворо дјеце, љекарским прегледом је утврђено да није било повреда нити силовања код оштећеног дјетета, о чему се раније шпекулисало у јавности, рекао је Адмир Арнаутовић, портпарол Тужилаштва Кантона Тузла.

Према његовим ријечима, досад утврђене чињенице показују да се ради се о класичном вршњачком насиљу.

Истакао је да по налогу тужиоца надлежни одсјек МУП-а ТК и даље проводи истражне радње како би се утврдиле све околности у вези са догађајем.

“Сви актери ће бити додатно саслушани, а уколико се утврди да је било елемената неког кривичног дјела, према само једном дјетету које има 14 година и које је кривично одговорно, ће бити покренут припремни поступак, док ће се према друга два дјетета, која имају испод 14 година, предузети друге законске радње, укључујући активности које подузима надлежни орган социјалног старања”, рекао је Арнаутовић.

Додаје да ће након обављених провјера, полиција тужилаштву доставити извјештај те ће се предузимати даље неопходне радње.

“Веома је важно и за медије и за институције, када се извјештава о догађајима у којма су учесници дјеца, нарочито осјетљивим догађајима, да се то ради одговорно и обазриво јер се може нанијети немјерљива штета дјеци, њиховом животу и даљем развоју”, рекао је Арнатутовић.

Према његовим ријечим, у складу са законом, тужилаштва не износе у јавност информације о раду на предметима у којима су укључена дјеца и малољетници, али, у ситуацијама у којима се преносе информације из других, незваничних извора, полиција и тужилаштво могу објавити информације, али искључиво и једино оне које су потврђене и документоване и уз разумљиву и потпуну заштиту дјеце и малољетника и њихових интереса.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img