spot_img
spot_img

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, zbog negiranja genocida.

“Prema zakonu, nakon što se predmet formira, Tužilaštvo BiH provodi istragu, nakon čega postupajući tužilac odlučuje da li će podići optužnicu”, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa.

Dodik je govorio o Srebrenici, nakon što je Kristjan Šmitt, visoki predstavnik kojeg ne priznaje RS, donio 21. februara Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari koji daje mogućnost da se višak doniranih sredstava za grobove žrtava može preusmjeriti u druge potrebe funkcionisanja tog centra.

“SNSD uopšte nije začuđen što je Tužilaštvo BiH i ovaj put formiralo predmet protiv Milorada Dodika, jer je to pravosudna institucija koja nikada nije propustila nijednu priliku da progoni Milorada Dodika”, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da je jako bitno da se zna da Dodik nikada, ni u jednoj svojoj izjavi nije uvrijedio bilo koju žrtvu zločina u Srebrenici, niti je uvrijedio članove porodice žrtava zločina u Srebrenici, niti je ikada imao takvu namjeru.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img