spot_img
spot_img

Странци и даље требају ПЦР за улазак у БиХ, изузетак три земље

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Савјет министара данас није усвојио приједлог одлуке о новим условима за улазак страних држављана у БиХ.

То значи да особе које су вакцинисане или преболовале вирус корона и даље не могу ући без негативног PCR теста.

Против су били министри из ХДЗ-а.

Одлука подразумијева да ће у БиХ, без PCR теста, моћи ући само држављани Хрватске, Србије и Црне Горе, а сви остало странци ће при уласку у БиХ морати показати негативан PCR тест не старији од 48 сати.

Такође, Сацјет министара БиХ данас није усвојио ни да се странцима омогући улазак са негативним брзим антигенским тестом.

Ове одлуке засигурно ће изазвати ново огорчење радника из сектора туризма, хотелијерства и угоститељства, али и других бранши. Попуштање мјера на границама је била нада за спас туристичке сезоне, али и привреде која трпи огромне посљедице.

Подсјетимо у септембру прошле године је донесена одлука о измјенама услова за улазак странаца. Тако је свим страним држављанима, осим за сусједе Хрвате, Србе и Црногорце, потребан негативан PCR да би ушли у БиХ.

Иако је у току имунизација људи широм свијета, а велики број особа је већ преболио Ковид-19, власти БиХ ни данас нису препознале значај да на вријеме прошире могућности уласка у земљу, на првом мјесту због туризма.

Одлука је пала у пакету са либерализацијом визног режима за држављане Саудијске Арабије, а против су били министри из ХДЗ-а.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img