spot_img
spot_img

Šamac: Po 150 KM mjesečno za porodice sa četvoro i više djece

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević organizovao je danas prijem za porodice sa četvoro i više djece sa područja opštine Šamac sa kojima je potpisao rješenja prema kojima će mjesečno dobijati po 150 KM.

Milićević je nakon prijema rekao novinarima da opština Šamac ima dobru praksu od 2017. godine da, u skladu sa budžetom, pomaže ovoj kategoriji stanovnika, podsjećajući da je mjesečni iznos prvih godina bio po 100 KM, a posljednje dvije godine po 150 KM.

On je ukazao na važnost pružanja podrške višečlanim porodicama, kao i održavanja sastanaka poput današnjeg.

“Danas smo ovdje imali i predstavnike Udruženja sa četvoro i više djece kako bismo sagledali šta možemo u narednom periodu dodatno učiniti za ovu populaciju, osim sufinansiranja prevoza učenika osnovnih škola i prevoza srednjoškolaca u jednom polugodištu”, naveo je Milićević.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da studenti prve, druge, treće i četvrte godine studija iz višečlanih porodica imaju nešto veću stipendiju za 2023/2024. godinu u odnosu na ostale.

Milićević je naveo da je razgovarano o pokretanju inicijative prema Vladi i resornom ministarstvu za podršku višečlanim porodicama, pogotovo kada je riječ o materinskom dodatku.

Majka četvoro djece Ružica Novaković iz Crkvine zahvalila je za pomoć, navodeći da su ona i muž nezaposleni, da se bave poljoprivredom i ova pomoć im mnogo znači.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img