Put od Brčkog preko Bijeljine do Rače od strateškog interesa

- Reklama -

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da su sa svim relevantnim institucijama intenzivirane aktivnosti na planu parcelacije za dionicu auto-puta Vukosavlje-Brčko-Bijeljina, pa do Sremske Rače.

“Uz auto-put biće planirana i gradnja gasovoda koji je od strateškog interesa za Srpsku. To je nacionalni projekat Republike Srpske predviđen i prostornim planom Srpske”, rekla je Golićeva u Narodnoj skupštini odgovarajući na poslanička pitanja tokom “Aktuelnog časa”, prenosi Infobijeljina.com.

- Reklama -

Ona je navela da se prikupljaju primjedbe iz svih opština koje gravitiraju tom putu.

“Danas će biti održan sastanak svih uključenih strana, a primjedbe će biti razmotrene i biće dati odgovori. Vidjećemo tačno koja trasa i dionica može biti prihvaćena”, rekla je Golićeva.

Ona je navela da su završene sve primjedbe kada je riječ o dionici od Brčkog preko Bijeljine do Sremske Rače, i to uz veliki angažman premijera i resornih ministarstava.

“Tu trasu smo na neki neki način dogovorili. Očekujem vrlo brzo pred poslanicima plan parcelacije upravo za tu dionicu auto-puta, jer je to od strateškog interesa”, rekla je Golićeva.

Ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić naveo je da će do kraja mjeseca biti preseljen carinski terminal u Gradišci na novoizgrađeni prelaz u tom gradu i da će se to odnositi bar na teretna vozila jer bi se time rasteretio granični prelaz u Gradišci i smanjile gužve.

On je rekao da će nakon preseljenja terminala put u mjestu Čatrnja biti opterećen, ali da će se analizirati situacija kako bi u saobraćaju bili što bezbjedniji građani, a naročito djeca.

 

 

 

(infobijeljina.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime