Пут Брчко-Рача, преко Вршана, ускоро завршен

Возачи који из Брчког крену пут Србије по завршетку обнове регионалног пута Вршани-Рача, која тече планираном динамиком, неће више морати да пролазе кроз Бијељину. Ова дионица скратиће ову руту за чак 20 километара, а преусмјеравањем саобраћаја биће избјегнуте саобраћајне гужве кроз центар града.

Прва дионица, од Доњег Црњелова до Батковића, у дужини од 1.500 метара је завршена, док је на правцу Остојићево-Бродац у току асфалтирање пута.

- Реклама -

“Осим ове дионице коју ми сада радимо, урадили смо и један мост на рејону између Вршана и Новог, односно исправили ту једну критичну тачку тако да се отворила једна важна саобраћајница, прије свега за теретни саобраћај”, рекао је Немања Тољ, директор “Бијељина-пута”.

Постојећи пут до сада је ријетко ко користио, углавном мјештани, јер је био у катастрофалном стању. Возачи који су се и усудили да до Раче иду овом саобраћајницом возили су слалом избјегавајући рупе.

“Ја мислим да ће као и рачанска цеста повезивати пар села до Вршана. Нећемо прашину више гутати, дјеца ће комотно да се возају, у школу да иду”, задовољно прича један од мјештана Даздарева Борислав Пејић, кроз чије село пролази ова саобраћајница.

У овом пројекту Градска управа Бијељине је укључена у експропријацији земљишта.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове у Бијељини Томица Стојановић каже да овај регионални пут Вршани-Рача може бити не само одлична путна комуникација села овог дијела Семберије, већ и алтернатива у случају већих саобраћајних несрећа на саобраћајници Бијељина-Рача.

Носилац пројекта је предузеће “Путеви Републике Српске”, вриједан око два и по милиона КМ.

Из “Бијељина-пута” најављују да ће модернизација пута Вршани – Рача 90 одсто бити завршена до средине овог мјесеца односно до краја грађевисне сезоне.

 

 

 

 

(rtvbn.com/infobijeljina.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime