spot_img
spot_img

Протести у Бијељини: “Истјерали сте нас на улице, ми ћемо вас из фотеља”

spot_img
spot_img

Пољопривредници из Бијељине, као и околних општина, са тракторима изашли су данас на улице и довезли се испред Агротржног центра у том граду.

Они су одлучили да овим протестом искажу незадовољство ресорном министарству и влади који не показују интерес да помогну пољопривредним произвођачима.

– Истјерали сте нас на улицу, ми ћемо вас из институција и фотеља. Биће нас још више, народ нема хране и зато ће се сви побунити – поручио је пољопривредник Стево Радић.

– Не треба нам овакав министар, тражимо оставку – казао је предсједник Удружења пољопривредника “Села Семберије и Мајевице” Саво Бакајлић.

Он је позвао предсједника РС Милорада Додика, а и министра пољопривреде Саву Минића да дођу и договоре се са свим пољопривредницима у Семберији, а не, како је казао, само са подобнима као до сада.

Бакајлић је јутрос ишао пјешке испред колоне трактора док су се возили улицама Бијељине, према Агротржном центру.

Он је јуче рекао да је пољопривредницима “догорило” и да морају на улицу да протествују и траже своја права.

– Ако не посијемо и не обрађујемо земљу, остаћемо без хране и ова држава је у проблем – казао је Бакајлић, наводећи да држава и ресорно министарство нема слуха за проблеме пољопривредника.

Протест пољопривредника коментарисао је данас у Приједору и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Од свих тих трактора који тамо долазе држава је сигурно инвестирала 40 одсто донације да се они купе. Не да ходају по улицама него да раде на пољопривреди. Фијаско потпуни и неоправдан протест. Видјећемо, немогуће је да не платите обавезе држави а да у исто вријеме тражите да вам се све један фенинг подстицаја исплати. Сва подстицајна средства су исплаћена. Шта сад хоћете? – казао је Додик, пише РТВ БН.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img