wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Protesti u Bijeljini: "Istjerali ste nas na ulice, mi ćemo vas iz fotelja” - nula49.com
spot_img

Protesti u Bijeljini: “Istjerali ste nas na ulice, mi ćemo vas iz fotelja”

Published:

spot_img

Poljoprivrednici iz Bijeljine, kao i okolnih opština, sa traktorima izašli su danas na ulice i dovezli se ispred Agrotržnog centra u tom gradu.

Oni su odlučili da ovim protestom iskažu nezadovoljstvo resornom ministarstvu i vladi koji ne pokazuju interes da pomognu poljoprivrednim proizvođačima.

– Istjerali ste nas na ulicu, mi ćemo vas iz institucija i fotelja. Biće nas još više, narod nema hrane i zato će se svi pobuniti – poručio je poljoprivrednik Stevo Radić.

– Ne treba nam ovakav ministar, tražimo ostavku – kazao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Sela Semberije i Majevice” Savo Bakajlić.

On je pozvao predsjednika RS Milorada Dodika, a i ministra poljoprivrede Savu Minića da dođu i dogovore se sa svim poljoprivrednicima u Semberiji, a ne, kako je kazao, samo sa podobnima kao do sada.

Bakajlić je jutros išao pješke ispred kolone traktora dok su se vozili ulicama Bijeljine, prema Agrotržnom centru.

On je juče rekao da je poljoprivrednicima “dogorilo” i da moraju na ulicu da protestvuju i traže svoja prava.

– Ako ne posijemo i ne obrađujemo zemlju, ostaćemo bez hrane i ova država je u problem – kazao je Bakajlić, navodeći da država i resorno ministarstvo nema sluha za probleme poljoprivrednika.

Protest poljoprivrednika komentarisao je danas u Prijedoru i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Od svih tih traktora koji tamo dolaze država je sigurno investirala 40 odsto donacije da se oni kupe. Ne da hodaju po ulicama nego da rade na poljoprivredi. Fijasko potpuni i neopravdan protest. Vidjećemo, nemoguće je da ne platite obaveze državi a da u isto vrijeme tražite da vam se sve jedan fening podsticaja isplati. Sva podsticajna sredstva su isplaćena. Šta sad hoćete? – kazao je Dodik, piše RTV BN.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img