spot_img
spot_img

Prije 10 godina na utakmici povrijedio glavu i pao u kumo: Miloš (28) je u Moskvi na liječenju, vidljiv je napredak, ali treba pomoć humanih ljudi

spot_img
spot_img

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža pozvala je sve ljude dobre volje da pokažu plemenitost i solidarnost da bi mladi Miloš Božović, koji je prije gotovo 10 godina povrijeđen na sportskom terenu, nastavio sa liječenjem u Moskvi koje daje dobre rezultate.

Upozivu za pomoć navodi se da je Milošu u Bolnici “Neurovito” u Moskvi, gdje se trenutno nalazi, urađena terapija presađivanja matičnih ćelija i da je nakon 10 od 20 predviđenih terapija vidljiv napredak. Miloš sada sjedi u kolicima, ispušta određene zvukove, osjeti svjetlost, toplotu i dodir, čuje razgovore i ima puno bolji i oštriji pogled, vidno komunicira i jede, a nastavak liječenja trebalo bi da omogući da ustane.

Građani u BiH novčanu pomoć za Miloševo liječenje mogu uplatiti na namjenski žiro račun Božović (Miloša) Aleksandra, broj 5620128150302396 koji je otvoren u NLB Razvojnoj banci Istočno Sarajevo.

Pomoć iz inostranstva moguće je uplatiti na devizni račun: IBAN:BA395620128150302590 Aleksandar (Sreto) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Sarajevo, field: Account with instrucion: SWIfT BIC: RAZBBA22, NLB Banka a.d, Milana Tepića 4, 78000 Banjaluka, Bosnia and Herzegovina.

Miloš Božović rođen je 1996. godine u Istočnom Sarajevu i nastavio je tradiciju oca Aleksandra bavljenja sportom. Bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img