spot_img
spot_img

Потребна помоћ дјевојци којој је машина скинула скалп главе

spot_img
spot_img
spot_img

Милена Божић (31) из Бијељина, која је доживјела тешку повреду главе након што јој је у септембру прошле године машина ухватила косу свезану у реп и скинула цијели скалп главе, већ је имала неколико операција, а за њено лијечење у иностранству потребно је још око 100.000 евра.

Божићева каже да процес лијечења изискује много новца, безбројна путовања у иностранство, останак у болницама, али и сам опоравак, који ће трајати дуго.

Ипак, она не одустаје и вјерује да ће из ове борбе, уз помоћ добрих људи, изаћи као побједник.

“Одлучујем се на корак за који ми је требало највише храбрости, а знам да постоји много чистих душа које ће ми помоћи”, казала је Божићева.

Њој је, како каже, 29. септембра, док је помагала родитељима у дворишту, машина ухватила косу завезану у реп и искинула цијели скалп главе, заједно са мишићем чела, мишићима сљепоочнице и аркадом лијевог ока.

“Након тога сам хитно превезена у Бањалуку, гдје сам имала двије операције, али нажалост, мој скалп нису успјели вратити, а заједно с тим ни друге дијелове. Да би затворили моју огромну рану, скидали су ми кожу са бутног дијела обје ноге”, рекла је Божићева.

Додаје да су јој остале операције урађене на ВМА.

Према њеним ријечима, повреда коју је задобила врло је специфична.

“Таквих идентичних повреда има само осам у свијету, а и доктори с којима сам разговарала заиста су у недоумици шта и како да раде, с обзиром на саму повреду, али и због операција које су претходно урађене, а које су оставиле заиста велике посљедице на естетику”, казала је Божићева за “Независне”.

Истиче да је, с обзиром на то да је ријеч о тешкој повреди, и сам опоравак трајао дуго те да су сви доктори казали да је потребно најмање годину дана да све зарасте како би се могле урадити нове операције.

Наиме, како каже, било јој је тешко да се одлучи на овај корак и потражи помоћ људи.

Истиче да је 100.000 евра, колико је потребно, не подразумијева само операције, него и путовања до болница у иностранству те боравак у истим.

“То се односи највише на мој период опоравка, који ће да траје веома дуго, а при томе немам примања и незапослена сам. У животу сам се увијек и искључиво ослањала на себе и тако ће бити и овај пут, али вјерујем да има много оних који ће ме подржати на том путу и дати ми вјетар у леђа”, казала је Божићева.

За лијечење Милене Божић отворен је и жиро рачун за уплате из земље и иностранства.

Број жиро рачуна за БиХ је: 1995726001059064, а за уплате из иностранства: IBAN BА 39199572600105906, SWIFT:ABSBBA22.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img