Potpisan ugovor o prenosu prava svojine nad nepokretnostima u Bijeljini

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisali su danas u Banjaluci ugovor o prenosu prava svojine i posjeda nad nepokretnostima u Bijeljini s ciljem izgradnje nove željezničke i autobuske stanice u ovom gradu.

Popović je rekao da su aktivnosti na ovom planu započete 2016. godine kada je na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije donesena odluka da pravo svojine i posjeda nad nepokretnostima bude preneseno sa “Željeznica Srbije” na Republiku Srpsku.

“Ovaj projekat će imati veliki značaj za grad Bijeljinu, ali i za Srpsku. U perspektivi on podrazumijeva, osim izgradnje moderne autobuske stanice i izmještanje željezničkog kolosijeka, i izgradnju nove željezničke stanice na novoj lokaciji”, rekao je Popović novinarima u Banjaluci nakon potpisivanja ugovora.

On je dodao da je ovo dobar vid saradnje, te izrazio nadu da će ovakvih projekata biti i u budućnosti.

Prema njegovim riječima, finansiranje izgradnje željezničke stanice biće obaveza grada Bijeljina, što proističe iz ugovora, a tome mora prethoditi izmještanje željezničkog kolosijeka.

“Nova željeznička stanica biće na novoj lokaciji, izvan centra grada, bliže novoj modernoj petlji auto-puta Beograd-Bijeljina-Brčko-Banjaluka”, naveo je Popović.

Mićić je zahvalio Vladi Srpske i resornom ministarstvu, te naglasio da će ovaj projekat mnogo značiti za grad Bijeljinu, jer će na mjestu željezničke stanice biti moderna autobuska stanica, na koju će autobusi dolaziti direktno sa obilaznice i neće opterećivati centar grada.

“Naša obaveza je i da izgradimo novu željezničku stanicu na novoj lokaciji, kod Industrijske zone dva čija je predračunska vrijednost oko 450.000 KM i već smo napravili projekat. Nova stanica će biti korišćena za teretni saobraćaj, a ukoliko bude mogućnosti za modernizaciju pruge za putnički saobraćaj tražićemo mjesto i za putnički”, rekao je Mićić.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime