spot_img
spot_img

Postignut dogovor o Izbornom zakonu: “Do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su partneri u vlasti na nivou BiH spremni da u narednih nekoliko dana upute Izborni zakon na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu BiH kako bi deblokirali evropski put BiH.

“Žao nam je što je došlo do zastoja nakon dobijanja statusa pregovarača, došli smo u situaciju da tražimo rješenje”, rekao je Dodik novinarima poslije sastanka partnera u vlasti na nivou BiH, prenosi Srna.

Lidera HDZ-a Dragan Čović rekao je nakon sastanka da bi problemi u BiH bili riješeni usvajanjem izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Čini mi se da je rješenje u tome da do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri usvojimo izborni zakon BiH”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je istakao da mu je žao što je zaustavljen početni zamah koji je napravljen.

“Ovaj današnji sastanak je završen na način da smo opredijeljeni da, kako su to rekli i moji prethodnici, se pokušamo vratiti na EU put, da deblokiramo taj, da se okrenemo rješavanju pitanja. I ono što smo dosad postizali je da zajedničkim dogovorom dođemo do zakonskih rješenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta”, rekao je Nikšić.

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković istakao je da je danas tokom razgovora bio drugačiji ambijent.

“Politički akteri su se uspjeli dogoviti o veoma, veoma teškim pitanjima i zaslužili i tu vrstu nagrade i potvrde da se vrijedi razgovarati i dogovarati zvaničnim stavom Brisela koji vodi ka EU integracijama”, dodao je on.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img