Poslanicima nude dva miliona KM da ne glasaju za novu Vladu FBiH - nula49.com
spot_img
spot_img

Poslanicima nude dva miliona KM da ne glasaju za novu Vladu FBiH

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a rekao je da je pritisak na poslanike Predstavničkog doma Parlamenta FBiH nevjerovatan te da su poslanici izloženi takvim ponudama i novčanim iznosima da ne može da vjeruje da to toliko vrijedi.

“Vjerujem da će zastupnici izdržati. Smatram da bar nas nije strah i znamo šta radimo i kuda idemo i da želimo realizovati program koji smo danima dogovarali”, rekao je Nikšić uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojem bi se trebala potvrditi Vlada Federacije BiH, naglašavajući da će danas više od 50 poslanika glasati za Vladu FBIH te da ako neko poklekne pritiscima da će biti jasno da niko nema većinu za sastav Vlade FBiH.

Nikšić je rekao da će vidjeti sa poslanicima koji su bili pod pritiskom i kojima je nuđen novac da to prijave.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke rekao je da je blokiranje procesa postalo normalno u Bosni i Hercegovini, naglašavajući da je tužan jer očigledno, “nismo u mogućnosti sami da dgovorimo vlast”.

“Na federalnom nivou imamo tehničku vladu pet godina i imamo pokušaj da ostane još četiri. Dokazali smo, govorim o trojki da unatoč razlikama možemo da sjednemo i da se dogovorimo”, rekao je Forto.

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a rekao je da pritisci postojećeg režima nisu nešto što nisu očekivali i na šta nismo bili spremni.

Konaković je pozvao ljude da ne dolaze na kontraproteste koji organizuje SDA, apelujući na javnost da bude oprezna i ne zapaljuju ono što odlazeća vlast radi.

“Stepen sigurnosti današnje sjednice Predstavničkog doma biće na najveće nivou”, rekao je Konaković pozivajuću Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, lidere DF-a i SDA da razmisle šta rade.

On je rekao da Komšić i Izetbegović imaju najveću odgovornost, ističući da je situacija ozbiljna te da će zamoliti poslanike da izađu i kažu ko im je i koliko nudio novca, istovremeno ističući da je jednom od poslanika nuđeno čak dva miliona maraka.

Igor Stojanović, potpredsjednik FBiH rekao je da je deset minuta nakon što je prijedog izmjenjene Vlade došao kod njega, da je dojavljeno da je postavljena bomba u zgradi te da nije napustio prostorije već da je potpisao tu odluku.

Na pres konferenciji lidera NiP-a, Naše stranke i SDP-a moglo se čuti da je Elmedin Voloder, direktor Autocesta FBiH jedan od onih koji su imali ponude za poslanike.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img