spot_img
spot_img

Полиција широм Тузланског кантона поставља АНПР камере, ево шта ће све биљежити

spot_img
spot_img

На подручју Тузланског кантона почела је инсталација АНПР камера, потврђено је за Klix.ba.

Такозване “паметне камере” ће откривати нерегистрована возила у саобраћају, а биљежит ће и све друге занимљиве догађаје из области криминалитета.

Наиме, Управа полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона кроз донацију је добила оквирно 20 високософистицаних АНПР камера, односно система за оптичко снимање.

Како је за Клиx.ба потврђено из кантоналне полиције, након добијања неопходних сагласности од градова, односно опћина, кренуло се са инсталацијом уређаја. Грађани су инсталиране камере већ примијетили на подручју Сребреника.

Ријеч је о камерама са врхунским квалитетом слике, а захваљујући софтверском рјешењу имају могућност снимања, заустављања и враћања прегледа снимка, што је посебно битно у случајевима када се напримјер возило креће брзином више од 100 километара на сат.

Уз овај високософистицирани уређај, полиција има могућност и при великој брзини кретања возила уочити марку, врсту и боју возила те регистарске таблице.

“Свака камера је спојена оптичким каблом, тако да исте имају тзв. ‘бацк уп’ напајање и снимање, што значи да свака камера има резервно напајање и да ради-снима и када не ради јавна расвјета са које се иначе напајају током ноћи”, казали су раније из Управе полиције МУП-а ТК.

Сходно видео надзору, полицијски службеници имају могућност 24-сатног праћења и надзора над видео камерама.

Осим расвјетљавања прекршаја и кривичних дјела из области саобраћаја, захваљујући оваквој врсти видео надзора полицијски службеници ће имати могућност бржег расвјетљавања и осталих кривичних дјела те проналазака починилаца.

Klix.ba незванично сазнаје да је на простору Тузле тренутно у току набавка још савременијих камера, како би се стање сигурности у граду подигло на знатно већи ниво. Ријеч је о уређајима које набавља локална администрација.

 

 

 

(klix.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img