wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Policija širom Tuzlanskog kantona postavlja ANPR kamere, evo šta će sve bilježiti - nula49.com
spot_img

Policija širom Tuzlanskog kantona postavlja ANPR kamere, evo šta će sve bilježiti

Published:

spot_img

Na području Tuzlanskog kantona počela je instalacija ANPR kamera, potvrđeno je za Klix.ba.

Takozvane “pametne kamere” će otkrivati neregistrovana vozila u saobraćaju, a bilježit će i sve druge zanimljive događaje iz oblasti kriminaliteta.

Naime, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kroz donaciju je dobila okvirno 20 visokosofisticanih ANPR kamera, odnosno sistema za optičko snimanje.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz kantonalne policije, nakon dobijanja neophodnih saglasnosti od gradova, odnosno općina, krenulo se sa instalacijom uređaja. Građani su instalirane kamere već primijetili na području Srebrenika.

Riječ je o kamerama sa vrhunskim kvalitetom slike, a zahvaljujući softverskom rješenju imaju mogućnost snimanja, zaustavljanja i vraćanja pregleda snimka, što je posebno bitno u slučajevima kada se naprimjer vozilo kreće brzinom više od 100 kilometara na sat.

Uz ovaj visokosofisticirani uređaj, policija ima mogućnost i pri velikoj brzini kretanja vozila uočiti marku, vrstu i boju vozila te registarske tablice.

“Svaka kamera je spojena optičkim kablom, tako da iste imaju tzv. ‘back up’ napajanje i snimanje, što znači da svaka kamera ima rezervno napajanje i da radi-snima i kada ne radi javna rasvjeta sa koje se inače napajaju tokom noći”, kazali su ranije iz Uprave policije MUP-a TK.

Shodno video nadzoru, policijski službenici imaju mogućnost 24-satnog praćenja i nadzora nad video kamerama.

Osim rasvjetljavanja prekršaja i krivičnih djela iz oblasti saobraćaja, zahvaljujući ovakvoj vrsti video nadzora policijski službenici će imati mogućnost bržeg rasvjetljavanja i ostalih krivičnih djela te pronalazaka počinilaca.

Klix.ba nezvanično saznaje da je na prostoru Tuzle trenutno u toku nabavka još savremenijih kamera, kako bi se stanje sigurnosti u gradu podiglo na znatno veći nivo. Riječ je o uređajima koje nabavlja lokalna administracija.

 

 

 

(klix.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img