Podrška za trasu auto-puta preko Brčkog

Gradonačelnici Bijeljine, Brčkog i Tuzle izrazili su danas ogromnu podršku i saglasnost za povezivanje Beograda i Sarajeva auto-putem preko Brčkog i istakli da na željenoj trasi živi 1,5 miliona stanovnika.

Gradonačelnici Bijeljine Mićo Mićić, Brčko distrikt Siniša Milić i Tuzle Jasmin Imamović izjavili su nakon susreta u Bijeljini da ni na koji način ne žele da ometaju velike i dugo čekane projekte za bolje saobraćajno povezivanje u regionu, ali su ukazali na prednosti trase kroz ovo ekonomski najpotentnije područje, koje uključuje Republiku Srpsku, Federaciju BiH i distrikt Brčko.

- Reklama -

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da distrikt ima interes da bude dio mreže puteva, koji treba da se grade u BiH i za bolje povezivnje sa okruženjem, pogotovo zbog planova za oživljavanje riječne luke u Brčkom.

“Ono što je interes distrikta Brčko ne smije i neće biti u koliziji sa interesima drugih, da se putni koridori grade i nekim drugim putnim pravcima”, istakao je on.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović rekao je da za željenu trasu auto-puta koja bi uključila Bijeljinu, Brčko i Tuzlu već postoje brojni idejni i čak gotovi projekti, kao i ogroman interes milion i po građana svih nacionalnosti u ovoj regiji da kroz bolju komunikaciju ostvare bolji život i više radnih mjesta na ovom prostoru.

“Nećemo da ometamo eventualno neke druge zamišljene pravce, hoćemo da budemo jedinstveni, da primijenimo našu prostorno urbanističku regulativu u najboljem interesu građana i da budemo jedinstveni u namjeri da zajednički nađemo investitora”, istakao je on.

Imamović je poručio da će gradonačelnici Bijeljine, Brčkog i Tuzle, ako i ne uspiju da postanu dio najavljene izgradnje auto-puta, zajednički nastaviti da traže investitora za bolje saobraćajno uvezivanje u regiji.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je u obraćanju novinarima ukazao na veliki potencijal za saradnju ove tri regije, uz ocjenu da bi izgradnja auto-puta značajno unaprijedila razvoj i doprinijela boljem životu građana na ovim prostorima.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Bijeljine, gradonačelnici su najavili nastavak susreta i jačanje saradnje između Bijeljine, Brčkog i Tuzle.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime