spot_img
spot_img

Почиње ултрамаратон градоначелника Бијељине: Петровић креће према Бањалуци, и то пјешке

spot_img
spot_img

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић испунио је дато обећање и данас ће пјешке кренути у вишедневно путешествије према Бањалуци.

Петровић, кога су због необичне идеје да крене на ултрамаратон према Бањалуци појединци већ назвали “бијељинским Форестом Гампом”, преко Фејсбука је објелоданио да данас креће на “Марш части за оздрављење Републике Српске”, те да ће, како је планирао, то путешествије трајати од 10 до 14 дана.

– Куцнуо је час да на један другачији начин покажемо да се не миримо, да нисмо стадо оваца, да нисмо кукавице већ да смо људи који траже правду и достојанствен живот – објавио је Петровић.

Он је, између осталог, открио да ће његово пјешачење до највећег града Српске сваког дана, имати “своју посебну тематику и носиће посебне поруке”, те да ће се потрудити да “сва Министарства појединачно свакога дана подсјети са тим шта Бијељини треба”, као и да укаже на “злочине почињене према Бијељини и њеним грађанима”.

– Овај часни ход ће бити ход човјека који се више не може мирити са неправдом. Сваки направљен корак имаће за циљ “табање стазе” на путу промјена. Током марша пролазићу кроз различита мјеста, успут ћу застајати, разговарати са људима, мјесто коначишта биће углавном код различитих домаћина – истакао је Петровић.

Свечану заклетву “са три прста” Петровић је, подсјећамо, дао 8. фебруара пред камерама, када је скупштинска већина у Бијељини донијела одлуку о покретању процеса његовог опозива.

Обраћајући се јавности Петровић је посебну поруку и обећање имао за Милорада Додика, кога је називао “ЦИК предсједником”.

– Видимо се у Бањалуци, ЦИК предсједниче. Одговорно и свјесно им поручујем да их у Бијељини чека политички крај. Када поломе зубе и када опозив не успије, узећу заставу Републике Српске, заставу града Бијељина и заставу Српске демократске странке, ићи ћу пјешке од Бијељине кроз Брчко, Шамац, Модричу, Добој и друге општине, заједно са народом и ићи ка Бањалуци, а тамо ћемо се видјети, ЦИК предсједниче – поручио је тада Петровић.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img