spot_img
spot_img

ПДП иде у унутарстраначке изборе

spot_img
spot_img
spot_img

Предсједништво ПДП-а закључило је да се крене у редовну процедуру унутарстраначких избора и тим поводом формирало тим који ће провести припреме.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а након сједнице Предсједништва ове странке рекао је да ће се бирати нови предсједник ПДП-а јер по Статуту ПДП-а он не може више бити предсједник јер је већ други четворогодишњи мандат на тој функцију.

Такође, Бореновић је рекао да је на сједници донесен и закључак да подржавају Драшка Станивуковића, градоначелника Бањалуке те да су анализирали резултате избора и закључили да је одбрањен резултат из 2018. године.

“На основу тих начела, градоначелник треба да води једну праведну борбу за град у којем неће бити корупције, криминала и у којем се добро живи”, рекао је Бореновић.

Један од закључака је и да Предсједништво ПДП-а подржава активности да се правно оспоравају резултати избора за предсједника и потпредсједника и да се од тужилаштва очекује да испитају све изборне преваре.

“Предсједништво ПДП-а не прихвата резултате за предсједника Републике Српске, јер су ти избори доказано обиловали бројним нерегуларностима, малверзацијама, преварама и системски организованим крађама, чиме је нарушен интегритет избора и законитост изборног процеса”, рекао је Бореновић.

Бореновић је рекао да је контролним бројањем гласова утврђено, на бази онога што се добило од посматрача, будући да ЦИК није објавио извјештај, да је било 70.012 контаминираних, упропаштених и несталих гласачких листића.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img