spot_img
spot_img

Ово су будући министри у Влади Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У министарским фотељама у укупно 16 министарстава у Влади Републике Српске остаје пет старих, док ће 11 заузети нови кадрови.

Према експозеу мандатара Радована Вишковића, кандидат СП-а Дадо Доган требало би да засједне у фотељу министра породице омладине и спорта Републике Српске.

На чело Министарства унутрашњих послова биће постављен Синиша Каран из СНСД-а, а његов страначки колега Милош Букејловић на чело Министарства правде, док ће Драгослав Кабић, такође кадар те странке, засјести у фотељу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Тој партији припашће и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, а на ту функцију иде Саво Минић. Мистарство за научно-технолошки развој водиће Жељко Будимир, а Жељка Стојичић Министарство просвјете и културе. Министарство привреде и предузетништва требало би да води Војин Митровић, такође из СНСД-а.

У фотељама остају и СНСД-ови кадрови Зора Видовић, Ален Шеранић те Златан Клокић на челима министарстава финансија, здравља и социјалне и заштите те европских интеграција и међународне сарадње, а као и досадашња министарка управе и локалне самоуправе Сенка Јујић (НПС).

На челу Министарства енергетике и рударства остаје СП-ов Петар Ђокић.

Уједињена Српска је за министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију кандидовала Бојана Випотника.

ДЕМОСУ ће припасти једно министарство и то саобраћаја и веза Српске, а кандидат за ту функцију је лидер странке Недељко Чубриловић.

Кандидат Покрета за државу Севлид Хуртић кандидат је за министра трговине и туризма Републике Српске.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img