spot_img
spot_img

Olujni vjetar nanio veliku materijalnu štetu: Proglašeno stanje elementarne nepogode u Šamcu

spot_img
spot_img

Večeras u 20.00 časova je održana hitna sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Šamac, na kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode, prouzrokovano olujnim nevremenom koje je pogodilo cijelu opštinu Šamac, a koje je za sobom ostavilo posljedice u vidu ogromne materijalne štete kako na privatnim objektima, tako i na privrednim i objektima javnih ustanova, poljoprivrednom zemljištu i usjevima.

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci s ciljem hitnog izlaska na teren, prikupljanja podataka, utvrđivanja nastale štete i otklanjanja štete prouzrokovane večerašnjim nevremenom.

Na terenu su angažovani u punom kapacitetu JP “Slobodna zona” d.o.o. Šamac, KP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Šamac, Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica, služba civilne zaštite opštine Šamac, policijska stanica Šamac, preduzeće “Ušće Bosne” i Elektroditribucije.

Prvobitno se kreće sa uklanjanjem srušenih stabala i raščišćavanjem glavnih ulica i dionica na magistralnom putu, s ciljem prohodnosti i sigurnosti u istim, a zatim će se preuzimati sve ostale neophodne radnje.

Prema informacijama iz JZU “Dom zdravlja” Šamac nije prijavljen nijedan slučaj fizičke povrede usljed snažnog olujnog nevremena, kada su u pitanju sugrađani.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img