Odlikovanja za 30 srpskih boraca iz Brčkog, Bijeljine i Lopara

Predsjednik Republike Srpske posthumno je odlikovao trideset poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja Bijeljine, Brčko distrikta i opštine Lopare. Na svečanosti u Gradskoj upravi Bijeljina uručena su odlikovanja porodicama ovih boraca.

Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina rekao je da je velika čast biti borac za slobodu i otadžbinu,a najviše su se žrtvovali oni koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i na ovaj način im je odata počast.

- Reklama -

Porodice poginulih boraca zahvalili su se na današnjem činu i voljeli bi da boračka populacija živi mnogo bolje u zemlji za koju su se borili.

Sin poginulog borca Vukašin Dubovina rekao je da ni danas niko nije odgovarao za pokolj u selu Fočanska jabuka.

“Kuće u selu su izgorjele i niko ne radi na njihovoj obnovi”, priča Vukašin i dodaje:

”Napravili su samo dvije kuće od dvije stotine kuća,to je žalosno da moramo da dižemo kredite i pravimo nove kuće a nemamo osnovno za život”.

Predsjednik Republike Srpske na predlog Boračke organizacije i organizacije nestalih i poginulih boraca do sada je posthumno odlikovao 1500 poginulih boraca čiji su životi uzidani u temelje Republike Srpske.

“Ovo je prilika da se pokaže da nikada nećemo zaboraviti one koji su dali svoje živote ali i njihove porodice koje su dali svoje najmilije za ovu zemlju”, rekao je Siniša Karan, generalni sekretar kabineta predsjednika Republike Srpske.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je značaj današnjeg događaja i napomenuo da je veliki broj porodica poginulih boraca suočen sa mnogim problemima koji će biti rješavani u narednom periodu.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime