spot_img
spot_img

Одликовања за 30 српских бораца из Брчког, Бијељине и Лопара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Републике Српске постхумно је одликовао тридесет погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату са подручја Бијељине, Брчко дистрикта и општине Лопаре. На свечаности у Градској управи Бијељина уручена су одликовања породицама ових бораца.

Миодраг Стевановић, предсједник Борачке организације Бијељина рекао је да је велика част бити борац за слободу и отаџбину,а највише су се жртвовали они који су дали своје животе за Републику Српску и на овај начин им је одата почаст.

Породице погинулих бораца захвалили су се на данашњем чину и вољели би да борачка популација живи много боље у земљи за коју су се борили.

Син погинулог борца Вукашин Дубовина рекао је да ни данас нико није одговарао за покољ у селу Фочанска јабука.

“Куће у селу су изгорјеле и нико не ради на њиховој обнови”, прича Вукашин и додаје:

”Направили су само двије куће од двије стотине кућа,то је жалосно да морамо да дижемо кредите и правимо нове куће а немамо основно за живот”.

Предсједник Републике Српске на предлог Борачке организације и организације несталих и погинулих бораца до сада је постхумно одликовао 1500 погинулих бораца чији су животи узидани у темеље Републике Српске.

“Ово је прилика да се покаже да никада нећемо заборавити оне који су дали своје животе али и њихове породице које су дали своје најмилије за ову земљу”, рекао је Синиша Каран, генерални секретар кабинета предсједника Републике Српске.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је значај данашњег догађаја и напоменуо да је велики број породица погинулих бораца суочен са многим проблемима који ће бити рјешавани у наредном периоду.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img