Odbornik u skupštinsku salu može ući samo ako ga četvorica nose

Ratni vojni invalid Miladin Cvijić (51) biće prvi odbornik u Skupštini grada Prijedora koji će se kretati (ili neće) uz pomoć invalidskih kolica ukoliko trenutni rezultati izbora ostanu isti i po okončanju brojanja glasova.

“U zgradu Gradske uprave i Skupštine grada Prijedora mogu samostalno ući na prizemlje, gdje se nalazi šalter sala koja ima pristup prilagođen licima sa invaliditetom. Na spratove me nose četiri čovjeka”, rekao je Cvijić.

Cvijić je učesnik rata od 1991. godine u Slavoniji, a nakon ranjavanja na Gradačcu u avgustu 1992. obje noge su mu amputirane natkoljenično.

Predsjednik je i igrač Odbojkaškog kluba invalida (OKI) “Kozara” Prijedor već 20 godina i kad je god nekim poslom u vezi sa klubom dolazio u Gradsku upravu, bilo kod gradonačelnika (prvi sprat), bilo u Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu (drugi sprat), morao je voditi sa sobom četiri čovjeka da ga nose.

“Ukoliko ostanu sadašnji rezultati, vjerujem da će se nešto mijenjati. Moram imati prohodnost ne samo vertikalno, nego i horizontalno. Moram imati odgovarajući pristup sanitarnom čvoru i vrata prostorija koje koriste odbornici moraju imati širinu najmanje 80 centimetara, idealno 90, a najčešće su vrata 60 ili 70 centimetara”, kaže Cvijić.

Cvijić je na izborima učestvovao kao kandidat Socijalističke partije, kojoj, prema sadašnjem presjeku preliminarnih rezultata izbora, pripadaju dva mandata u Skupštini grada Prijedora.

On je na drugom mjestu sa 511 glasova, dok trenutno trećeplasirani kandidat ima za jedan glas manje.

U svijetu se 3. decembar obilježava kao Međunarodni dan lica sa invaliditetom.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime