Obustavljen saobraćaj na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske

Zbog pada sistema za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske trenutno je obustavljen saobraćaj i formiraju se duge kolone vozila.

Radi se o GP Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška i Doljani.

Iz sektora za granicu MUP-a Republike Hrvatske za Klix.ba je rečeno da je došlo do kvara koji se rijetko dešava, ali da ekipe rade na otklanjanju.

- Reklama -

“Radimo sve da što prije uspostavimo sistem. Putnici se moraju zabilježiti jer je Hrvatska zemlja EU. Dajemo sve od sebe”.

Na jugozapadu BiH prijelaz je onemogućen u potpunosti, dok na GP Izačić građani EU mogu prelaziti, a državljani BiH i trećih zemalja ne mogu zbog toga što ne radi sistem za provjeru biometrijskih dokumenata.

“Usljed pada sistema graničnih provjera Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske danas od 10:30 sati u različitim intervalima onemogućen je ili znatno usporen promet za osobe i vozila preko međunarodnih graničnih prijelaza”, rekla je za Klix.ba portparol GP BiH Sanela Dujković.

Kada će kvar biti u potpunosti otklonjen, a putnici krenuti naprijed nije poznato.

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime