Обилне падавине направиле хаос: На подручју Лопара проглашена ванредна ситуација - nula49.com
spot_img
spot_img

Обилне падавине направиле хаос: На подручју Лопара проглашена ванредна ситуација

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На подручју општине Лопаре проглашена је ванредна ситуација због падавина које су протеклих дана захватиле ову локалну заједницу.

Уизвјештају Републичке управе цивилне заштите наводи се да је ово одлучено на сједници Штаба за ванредне ситуације, како би се извршила процјена штете и помогло становништву.

На подручју општине Угљевик од јуче је ангажована механизација фирме “Монт градња” на санацији терена и отклањању посљедица бујичних поплава. Прекинут је саобраћај на путу Доња Крћина-Горња Крћина, због рушења моста, чија санација се врши.

Из Цивилне заштите упозоравају да је током викенда могућ пораст ријека Саве и Дрине будући да се данас и сутра, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, очекују обилне падавине у Херцеговини и на југоистоку Републике Српске.

Водостај ријеке Саве на подручју Семберије је у благом порасту, али је измјерена вриједност на водомјерној станици Јамена испод редовне коте одбране од поплава.

Због честих и обилних падавина у претходном периоду тло је засићено влагом, тако да и умјерена количина нових падавина може изазвати појаву бујичних поплава.

Екипе цивилне заштите пратиће стање на терену и обилазити потенцијално угрожених подручја, и по потреби предузимаће се и друге мјере из Плана заштите и спасавања од поплава.

Из Цивилне заштите апелују на грађане да предузму мјере самозаштите ради смањења и предупређења евентуалне штете од поплава, посебно они који живе уз бујичне водотоке.

У извјештају се наводи да је уредно стање на подручју градова и општина Зворник, Бањалука, Добој, Требиње, Сребреница, Братунац, Власеница, Милићи, Осмаци, Соколац, Источни Мостар, Невесиње, Берковићи, Билећа, Љубиње, Гацко и Шековићи.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img