spot_img
spot_img

Нови протест опозиције у недјељу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Опозиција је најавила нови протест за недјељу у Парку Младен Стојановић у 18 сати и шетњу ка Тргу Крајине, на којем ће тражити поновно бројање гласова.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП, је рекао да је народ на протесној шетњи поручио да неће одустати да се поновним пребројавањем спријечи изборна крађа и утврди истина.

Он је рекао да је опозиција убијеђена да је Јелена Тривић, кандидат ПДП-а за предсједника РС, побиједила и да ће то доказати правним и свим другим демократским средствима.

Такође је рекао да ће се тражити одговорност оних за које тврди да су организовали крађу.

Милан Радовић, замјеник предсједника СДС, је рекао да је важно да су протести били мирни и да ће се с њима наставити.

“Данас је ЦИК саопштио да је на 1.000 бирачких мјеста било неправилности”, рекао је он и додао да очекује да та институција саопшти тачне резултат и да се укључе и СИПА и Тужилаштво, те да ЦИК треба да формално настави с бројањем. Сматра да је јасно да је ово прекрајање изборне воље епских размјера.

Рекао је да се људи јављају да дају изјаве и да ће тога бити све више.

Тривићева је рекла да се иде у два смјера, један према надлежним институцијама, а други кроз протесте.

Каже да највећи дио јавности мисли да је дошло до прекрајања изборне воље и додала да опозиција неће одустати.

Додала је да је неко дао налог и да ће се доћи до оних који су то наредили.

“Политичке структуре и они који их воде ће такође доћи на ред”, рекла је она.

Саша Лазић, представник покрета Бањалука зове, је рекао да је режим докторирао на притисцима и нагласио да неће позивати људе на протесте, али да мисли да ће народ сам доћи.

Одговарајући на питање како тумачи да амбасаде у БиХ тврде да није било нерегуларности, Тривићева је рекла да се показује да амбасаде не стоје иза ње, али да се она не обраћа њима, већ народу РС.

Радовић је рекао да је Жозеф Борел, високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност, осим што је позвао на брзо формирање власти, позвао и да се истраже изборне нерегуларности.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img