spot_img
spot_img

Новалић са начелником Орашја: Разговарано о изградњи брзе цесте Тузла – Брчко – Орашје

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић сусрео се данас с градоначелником Орашја Маријаном Оршолићем у оквиру редовне посјете опћинама и градовима у Федерацији, а разговарано је о реализираним и планираним пројектима будући да ФБиХ суфинансира неке од пројеката на локалном нивоу.

Како је Новалић казао након састанка, разговарано је и изградњи брзе цесте Тузла – Брчко – Орашје, а у интересу Орашја је да се говори и о сјеверној интерконекцији за плин из Жупање.

– Интерес опћине Орашје је и да се интервенира у зони расподјеле јавних прихода јер опћине нису у стању сервисирати своје потребе које су велике с оним што се процентуално за њих издваја с нивоа Федерације БиХ – наглашава Новалић.

Потребно је, истиче, успоставити другачији поредак између опћина, кантона и Федерације, за шта је Влада ФБиХ путем Министарства финансија успоставила радну групу која ће радити на том питању.

Градоначелник Оршолић појаснио је да су осим ових питања разговарали и о другим пројектима локалне заједнице као што су Спортска лучица уз ријеку Саву и изградња спортско културног центра “Beer Fest” у Орашју.

– Добили смо и одређена обећања да ће Федерација помоћи у реализацији тих пројеката – закључио је Оршолић након састанка с федералним премијером Фадилом Новалићем.

Након Орашја планирано је да премијер Новалић посјети и Оџак.

 

 

 

(faktor.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img